Serverte mat fra Eritrea

Serverte mat fra Eritrea

Da Misjonsgruppa i Norkirken nylig inviterte til sommertur til Trollnes , laget Lideta Habtemariam Sibhato fra Eritrea en matrett fra sitt hjemland.

Da Misjonsgruppa nylig inviterte til sommertur til Trollnes , laget Lideta Habtemariam Sibhato fra Eritrea en matrett fra sitt hjemland.

Matretten består av lefse ved navn injera, rød sterk saus som heter zigny og grønnsakene alicha. I det nordøstre hjørnet av Afrika er injera er en tykk pannekake som er laget av naturlig glutenfritt mel fra en gressplante.

Lideta som bor på Nedenes, sier at hun er takknemlig for hjelpen hun har fått, og at hun har det så godt her. I takknemlighet har hun ønsket å gi noe tilbake til andre som trenger et håndslag. Derfor var det en glede for henne å lage en nasjonal rett.

Mye mat måtte til, da 27 damer – ny rekord – var med på sommerturen. Det ble fullt hus hjemme hos Gunvor Tønnessen på Trollnes denne forsommerkvelden.

I kollekt kom det inn over 8000 kroner til misjonsprosjektene i Mali og Nepal