Akuttmottaket åpnet i Okhaldhunga

Akuttmottaket åpnet i Okhaldhunga

Igjen er en snor blitt klippet her på sykehuset. Nok en ny bygning er høytidelig åpnet og tatt i bruk søndag 2. oktober 2016!

Det var Gyan Bahadur som fikk klippe snora til det nye huset. Det er en ære han har gjort seg fortjent til gjennom mange år som “teknisk sjef” for all skadebehandling her på sykehuset. Han har ikke formell utdannelse, men mer enn tjuefem år med gipsing av brudd, sammenlapping av sår og behandling av alle slags medisinske akutt-situasjoner har gjort at han har mange ferdigheter å lære bort til alle våre unge leger og sykepleiere.
Med sykepleier-stasjon som en øy i midten og senger rundt veggene blir det god plass til å ta seg av syke akutt-pasienter. Innen fem minutter etter snorklipping fyltes tre senger opp.

Akuttmottakets første pasient kom under snorklippingen. Det var en ettåring som hadde fått en stor forbrenning av kokende vann. Foreldrene hadde brukt tretten timer å nå fram til sykehuset med ham

Akuttmottak på sykehusene i Norge er der ambulansene kommer inn med blålys i full fart. Her kan det også være full fart, og noen private «ambulanser» har i det siste fått seg sirener. Der de før ble båret hit på båre, kommer de i jeep i dag. Det kan være kaotisk fult av jeeper utenfor. Før tok vi de sykeste imot på to små rom som dekket mange funksjoner. Der kunne det være ganske vilt når vi fikk inn trafikkulykker. Nå er vi vel rustet for å ta imot også større ulykker. Her kan det bli plass for mange bårer om det trenges.

Takk og lov til Ham, og til dere alle som har gjort det mulig!

Skrevet av:
Kristin og Erik Bøhler
04. oktober 2016

Oktoberutgaven av Okhaldhunga Times finner du her: http://www.normisjon.no/post/6916689/