Fest og dans i Mali

Fest og dans i Mali

Første juledag er den ordentlige festdagen her i Mali. Menigheten hvor jeg skulle feire jul, hadde allerede begynt feiringen kvelden før og danset seg gjennom natten.

Om dette skriver Therese Glendrange i juleutgaven av Glendrangeposten. Hun skriver videre:

– Selv om de fleste bare hadde rukket å være hjemom for å vaske seg litt og bytte klær, så la det ingen demping på festen. Snarere tvert imot. Gudstjenesten varte i tre timer, for dem meste med sang og dans. Da vi voksne trakk oss ut for å vente på maten og snakke litt sammen i smågrupper, fortsatte de unge med sang og dans noen timer til.

Vi var litt over 200 på gudstjeneste. Jeg satt og tenkte tilbake til 2009, da jeg først begynte å arbeide i denne menigheten. Da var vi ca. 20 personer samlet i et rom som var så lite av vi måtte ut for å trekke pusten. Nå har vi en stor kirke, som ungdommene hadde malt på dugnad før jul. Og selv om jeg hadde besøk i fjor av to venninner som ga to kirkebenker i julepresang, så er det allikevel trangt om plassen.

106 unger var stablet tett sammen på fem benkerader og noen på gulvet rundt. Og der satt de bom stille i de tre timene gudstjenesten varte! Jeg kan ikke annet enn å bli imponert. Og jeg tror ikke de kjedet seg. De gleder seg også over sangen, rytmene og dansen.

Det er fantastisk det vi får lov å feire. Engelen sa både til Josef og Maria at barnet de ventet, skulle kalles Jesus som betyr Herren frelser. Og profetene kalte ham Emmanuel, som betyr Gud er blant oss. Gud er blant oss, og han er kommet for å frelse! Så kan vi feire det på ulik måte, men det er en utrolig gave vi har fått fra Gud, som er vel verd å feires.

Mer å lese, se glendrangeposten-jul-2016