Fortalte fra dagsenteret i Katmandu

Fortalte fra dagsenteret i Katmandu

Da Kaféklubben i Norkirken nylig hadde høstbasar, fikk klubben fersk rapport fra dagsenteret i Katmandu i Nepal. Dette senteret som er for barn med funksjonsnedsettinger, har Kaféklubben som sitt støtteprosjekt.

Ingvild Vestøl som nylig hadde besøkt dagsenteret, fortalte til en lyttende forsamling om hvilken betydning senteret har. Det har blant annet endret livet til det bedre for familier. Aldersgrensen for å være på dagsenteret er 16 år. Etter den tid er det ingen tilbud. Nå satses det også på de som er over 16 år. Dagsenteret er bygd ut, nå trengs det penger til å bygge ut taket. – Pengene fra i dag vil bli en kjempefin julegave, sa Ingvild som har Nepal som sitt andre fedreland. Foreldrene hennes, Dorothea og Magne Vestøl, har i mange år vært utsendinger i dette landet både for HimalPartner og Normisjon.

Det var stor rift om årene. Her er Brita Kleggetveit i aksjon som selger. Foto: Ole-Martin Storemyr
Det var stor rift om årene. Her er Brita Kleggetveit i aksjon som selger. Foto: Ole-Martin Storemyr

 

Det var skikkelig trøkk under basaren. Ragnar Fianebakken og hans menn fikk raskt opp stemningen gjennom frisk sang og musikk. Noen svingte seg ut på gulvet til gledesdans. Mange – i tillegg til de som vanligvis går på Kaféklubben – fylte salen i Norkirken. Godt med penger til dagsenteret i Katmandu ble det også.