Mygg og andre besøk

Mygg og andre besøk

– Det farligste dyret i Afrika er myggen. Den jobber flittig om dagene. Det har regnet mye i år, og malariamygg er det mange av. Det kommer folk til oss med resepter på medisiner hver dag. Vi hjelper så godt vi kan.

Det er Liv og Håkon Simonsen som forteller om dette og andre «besøk» de har i huset i Mali. De forteller videre i brevet:

– Det er stor aktivitet i huset. Jeg slipper å føle meg ensom dersom jeg er alene hjemme. Mens jeg sitter og skriver, fyker det en firfisle opp veggen og inn i et hull i taket. Den har levd godt på fluer, mygg og annet småkryp, for den er stor og feit. Snart ser jeg en til. Den forsvinner bak skapet i stua. De er harmløse og jeg får vende meg til at de bor her. Termittene har mye å gjøre. De har spist opp mye av treverket rundt myggnettingen på verandaen.

Vil du lese mer om hva Liv og Håkon driver med i Mali, kan du lese brevet deres her: Brev fra Liv og Håkon okt. 2018

BILDE: Liv og Håkon Simonsen gleder seg over å være i Mali. På bildet sees Liv sammen med glade venner. Foto: Karen Ekern.