Gangen full av sko

Gangen full av sko

Hver eneste torsdag, sommer som vinter, tvers gjennom jul og påske, er det husfellesskap i Okhaldhunga i Nepal. Nylig var rundt 25 personer samlet hos Kristin og Erik Bøhler. Skoene settes i gangen før vi går inn, skriver Kristin og Erik i Okhaldhunga Times for november.

I brevet skriver Erik og Kristin
– Vi har skrevet om det før. Men det fortjener å gjentas, for dette er nok noe av det vi kommer til å savne mest når vår tid i Okhaldhunga en gang er over: Hver eneste torsdag, sommer som vinter, tvers gjennom jul og påske, er det husfellesskap. I tolv år har vi holdt oss til det samme programmet, med sang, bønn, bibellesning, utlegning av og kommentarer til teksten. Alle leser ett vers hver, og de som vil, sier noe om «sitt vers». Alle som kan lese deltar. Ingen leder, men den som er kveldens vert serverer te og bestemmer når vi skal begynne.

Av de som er med i husfellesskapet, er noen svært bibelkjente, noen mindre. En familie hadde nok aldri sett en bibel før. Men kom for å høre.

I Okhaldhunga Times for november kan du bl.a. lese om høstens to store religiøse festivaler. Det sies at nepalesere er «verdensmestre i festival-feiring». Bli med og se hvordan det feires, og hvilke følger det kan få. Her får dere også treffe små og store pasienter. Gå inn på Okhaldhunga Times November 2017 og les!