Glendrangeposten, februar 2019

Glendrangeposten, februar 2019

I slutten av januar ble vi invitert til å være med på en konferanse i Thailand for å høre hva Gud gjør gjennom Aganda1 der. Jeg reiste sammen med en av dem som følger opp Agenda1 her i Mali, Adama Bah.

Skrevet av:
Therese Glendrange.

Det var veldig stas! Vi fikk til og med tid til litt turisme. Som dere ser så er Adama og jeg i et tempel med en imponerende Buddha –skulptur.

Det var sterkt å høre historier fra så mange ulike land i Asia. Og å dele en felles entusiasme for Agenda1 sammen med helt nye venner. Det er andre gang Agenda1 arrangerer en slik nettverkssamling i Asia. Vi var rundt 120 deltakere fra 9 ulike land. Alle fortalte historier om hva Gud gjør gjennom Agenda1 i deres kirker og i deres kultur.

Det var unge ledere fra Kambodsja, der hele landet fremdeles er traumatisert etter Pol Pot sitt regime. Det var gamle ledere som fortalte om hvordan de hadde holdt ut som en liten gruppe kristne i strengt kommunistiske land. Det var modige (og frimodige) ledere som fortalte om hvordan de brukte studenter som misjonærer inn til naboland som ellers var stengt for kristne. Det var sterkt å høre og veldig oppmuntrende. Vi hadde noe undervisning, men mest brukte vi mye tid på bare å være sammen med Gud. Det er et mirakel, synes jeg hver gang jeg opplever det, at vi kan komme fra mange ulike kulturer og dele liv og tro sammen. Det meste av samtaler og undervisning gikk på engelsk, og det ble mye tolking i løpet av dagene, så da vi klarte å stable på beina en franskspråklig samtalegruppe var det en lettelse både for Adama og meg.

En av de siste dagene skulle vi be sammen i grupper. I vår gruppe ble hovedspråket norsk, og så ble alt tolket til thai og fransk / bambara. Det er fantastisk å føle et fellesskap, føle at jeg kan dele mine bekymringer og at en eldre pastor fra Thailand som bare skjønner thai og foretrekker å sitte på gulvet framfor på stoler, skjønner hva jeg mener. Det tok litt lenger tid med all tolkingen fram og tilbake, men vi tror på én Gud som har gitt oss de samme løfter og én tro. Det er flott og trosstyrkende! (Mer om dette på bloggen min: En smak av Thailand)

Vil du lese mere fra Glendrangeposten, se: Glendrangeposten, februar 2019

Foto  øverst: Adama og Therese foran en liggende Buddha.