Godt nyttår fra Mali!

Godt nyttår fra Mali!

Det er alltid fascinerende det å begynne på et nytt år. Vi kan få stoppe opp og se bakover og takke for det som har skjedd i året som gikk. Det nye året ligger liksom åpent foran oss med tomme dager som vi kan få fylle. Mitt ønske for det nye året er at jeg skal være enda mer oppmerksom på det Gud gjør rundt meg og hva han ønsker å fylle dagene med.

Skrevet av: Therese Glendrange.

Nyttårsfeiringen har jeg ennå (i skrivende stund) foran meg. Den blir i kveld. Så enn så lenge tviholder jeg på julefølelsen. Den finnes bare inne i stua mi hvor det er juletre, krybber og lys. Ute er det 30 varmegrader og jul er forbi for lenge siden, for de som i det hele tatt registrerte at den var innom.

Jeg trodde nesten jeg skulle feire julaften alene i år, men så ble det norsk julefeiring allikevel. Vi er tre norske misjonærer her i Mali + en gjest; Frode Brugger Sætre fra NMS, Bergfrid Almelid (med besøk Kjersti Gangstø) fra NLM og jeg fra Normisjon. Vi feiret norsk jul med grøt og pinnekjøtt, norske julesanger og julekaker. Det var utrolig koselig. Siden vi alle jobber i jula måtte vi finne en alternativ dato.

Frode og jeg dro på overnattingsbesøk til landsbyen hvor NLM har sitt arbeid. Det er bare et par timer fra Bamako. Der ble julaften feiret den 22. desember. Siden det fungerte så godt med bevegelige helligdager flyttet vi likegodt nyttårsaften til i dag den 2. januar. Det viktigste er å få feire sammen, ikke hvilken dag vi feirer på!

Du kan lese mere om menighetsfeiring 1. juledag og nyttårsaften i Glendrangeposten 1-2018