Nå er det elleve leger ved Okhaldhunga sykehus

Nå er det elleve leger ved Okhaldhunga sykehus

I de siste numrene av OT har Kristin og Erik Bøhler skrevet om ny fysioterapeut, ny tannlege og ny sykepleierskole. Det nye nå er antall leger: Tidligere var det vanskelig å rekruttere leger hit til Okhaldhunga. Nyheten er at dette har snudd, og akkurat nå vi er flere leger her enn noen gang, skriver de i siste utgave av Okhaldhunga Times.

– De fleste er her som ledd i sin spesialist-utdanning i General Practice. Målet med slik utdanning i Nepal er at de skal bli i stand til å takle alle de utfordringene de vil møte som ledere av distrikts-sykehus ute i fjellene. Til det får de praktisk erfaring under veiledning her hos oss. Midt i mai var vi elleve leger ansatt her ved sykehuset, hvorav tre overleger. De øvrige åtte har en del klinisk erfaring etter «doktorskolen», men er ennå ikke ferdige spesialister. Det er disse som skal drive Nepals helsevesen i fremtiden, så det er en utrolig inspirerende gruppe å veilede.

Bildet øverst: Elleve leger ansatt her ved sykehuset! Det er mer enn noen gang før. Her er alle elleve samlet, sammen med våre to tannleger og en engelsk medisinerstudent. Et flott kollegium å jobbe i!

Det er mye spennende å lese i juni-utgaven av Okhaldhunga Times, bl.a. om en altfor tidlig fødsel, en hjerteknuser, tuberkuløs-rasjon, besøk fra Barmhjertighet til Barmhjertighet og mye mer. Les om dette i Okhaldhunga Times Juni 2019

På vei til Norge

 

Når dette leses er Kristin og Erik Bøhler på vei til Norge for sommeren. Men på sykehuset er det full aktivitet likevel. Trofaste sommervikarer er på plass, og legestaben er mer solid enn noensinne før. Hverdagen er full av utfordringer, alt fra alvorlig musebitt til nakkebrudd, for tidlig fødsel og tannlegebesøk.

Om bildet over skriver Kristin og Erik: – Det går mot sommer og tur til Norge. Men livet går videre med fullt sykehus. Da gis stafett-pinnen videre til våre gode avløsere. Det er Amanda og Lars Even Øvregård, med barna Samuel 11, Elona 8 og Noeli 4 år, som har gjemt seg under bordet! Dette er det deres sjette besøk for å hjelpe til i Okhaldhunga! Men ser dere hvem den siste personen rundt bordet er?