Normisjon med storsatsing i Mali

Normisjon med storsatsing i Mali

Normisjon startet opp arbeid i Mali i 1981. I dag finnes det 15 lutherske menigheter, stort sett vest i landet. Det er også mange mindre grupper med kristne spredt rundt om, men hvor de ikke har faste samlinger.

Skrevet av:
Therese Glendrange

Det har lenge vært et tydelig behov for å styrke den nasjonale kirken. Både menighetene og lederne trenger hjelp til å være bedre organisert, ha bedre styring på økonomien og legge bedre planer. For et par år siden begynte ledelsen i den nasjonale kirken å leke med tanken på å kjøre en organisasjonsutviklingsprosess. Men bare å skrive ordet gjør meg sliten …

I fjor ble jeg kjent med et opplegg som kalles Agenda 1, og som Normisjon bruker i menigheter og foreninger i Norge. Det har også blitt brukt i Kambodsja og i Thailand. Kunne det være noe for Mali? Jeg lyttet og snakket med folk, og plutselig var en gruppe klar til å reise fra Norge for å ha undervisning for våre ledere i kirken i Mali.

Fordelen med Agenda 1 er at man ikke har en lang gjennomgang av budsjettstyring og hvordan man skal skrive en god handlingsplan. Man stiller tre spørsmål:

Hvordan er situasjonen i menigheten din nå?
Hva drømmer du om?
Hva kan du gjøre konkret de neste seks månedene for å komme nærmere drømmen?

I høst skal vi starte dette ledertreningsopplegg for lederne i alle de lutherske menighetene i Mali. Vi har også invitert menigheter fra andre kirkesamfunn til å bli med på vandringen. Vi håper gjennom undervisning, gruppearbeid og tett oppfølging å utfordre lederne våre til å se lengre og ha større visjoner for hva kirken kan gjøre. Jeg tror at kirken kan og skal forandre lokalsamfunnene der vi er, men da må vi som ledere og som menigheter endre holdninger og inngrodde mønstre.

Les mer: Glendrangeposten, sept. 2017

 

Tekst til bildet over:
August og september føk forbi. Oktober holdt på å gjøre det samme, men jeg grep tak i dagen i dag, og stoppet den akkurat lenge nok til å kunne fortelle litt om hva vi holder på med i Mali. Mye av tankekapasiteten og tiden min blir brukt til å forberede høstens store happening.