Ny barneavdeling – men bare halv

Ny barneavdeling – men bare halv

Vi har hatt så mange barn innlagt her nå hele det siste året, at det blitt for vanskelig å ha en kombinert Føde- og Barne-avdeling. Det ble for fullt og kaotisk. Så planen er å renovere to eldre bygninger, koble dem sammen, og la det bli en skikkelig Barneavdeling.

Skrevet av: Kristin og Erik Bøhler

Den ene er nå ferdig renovert. Men den andre inneholder rtg-avdelingen vår og sosialkontoret, og må vente til den avdelingen får nye lokaler, og det vil nok ta et års tid. Men vi tar i bruk den halvparten som er klar, for vi venter økt tilstrømning av syke barn nå som regntiden står for døra.

Tekst til bildet over:
Igjen har vi innviet en ny bygning her. Denne gangen var det barneavdelingen. Khura Hari får æren av å klippe den røde snora. Han har vært innlagt her i mange uker, og har nok ennå lang tid igjen, for han har en svær infeksjon i leggbenet. Vi håper vi kan redde benet hans. Her løfter pappa ham opp, for han kan ikke stå selv nå. Han har saksen klar i hånda, og har selv valgt hvilken seng som skal være hans i den nye avdelingen.

Sal med 18 senger
SovesalBarna ligger på en sal med 18 senger, oppdelt med halve vegger. Det ser ut til å skape godt miljø, og gir god oversikt for sykepleierne.

Det er en effektiv måte å bruke plassen på nå gjennom regntiden, og gir godt miljø. De fleste her ønsker ikke enerom, men å ha folk rundt seg.

Det vil nok ennå ta et års tid før den andre halvparten av barneavdelingen kan tas i bruk.

I juninummeret av Okhaldhunga Times kan du også møte både den nye byggeleder Reuben Sharma og de «gamle» vikarer Lars Even og Amanda. Det blir en lang tur på besøk til familiene som har fått hjelp til å bygge nye, jordskjelvsikre hus, og mye mer. Se Okhaldhunga Times juni 2017