Til Mali som volontører

Til Mali som volontører

Det blir gjensyn med Mali for Liv Linjord Simonsen og Håkon Simonsen. Sist mandag reiste de til Mali på frivillig basis for å være volontører for Normisjon fram til 26. februar neste år.

Liv og Håkon har tidligere vært utsendinger for Normisjon i Mali. De kom tilbake til Norge for 17 år siden. Siden da har det vært en familietur til landet i 2012. Mali står for Liv og Håkon i en egen «glans». Under utsendelsesgudstjenesten i Norkirken Nedenes sist søndag ble det fortalt at det var i dette landet de to møttes – noe som førte til giftermål i 1995.
Under misjonærperioden bodde Håkon og liv i Goundara og Oussoubidiagna. Denne gang skal de bo i Bafoulabe.  De siste årene har det vært mye uro i Mali. Ytterliggående islamister kontrollerer områder nord i landet. Goundara og Oussoubidiagna regnes ikke lenger som sikker sone, og ingen misjonærer kan oppholde seg der over lengre tid. – Vi regner likevel med å ta korte turer inn i området, forteller de to volontørene.

Oppgaver
Liv og Håkon skal under oppholdet samarbeide med Karen Ekern og den lokale kirken i menighetsbyggende arbeid. Liv ser for seg at hun i samarbeid med kvinnegruppen i Bafoulabe skal drive lokalt helse- og hygienearbeid og evangelisering opp mot kvinner og barn.
På det meste hadde Normisjon rundt 30 misjonærer i Mali og mange bygg. Nå er misjonærtallet kraftig redusert, og noen av husene er solgt. De husene som er igjen, trenger vedlikehold. Håkon har i oppgave å kartlegge disse behovene og finne kvalifiserte lokale håndverkere, blant annet elektriker og rørlegger.

Barna hjemme
Ekteparet Simonsen har to barn som blir værende hjemme i Norge. Audun, 22 år, studerer og bor på hybel i Grimstad sammen med en kamerat. Sigfred, 20 år, er student i Kristiansand, men bor hjemme på Nedenes. Han skal styre huset og teknikken i Norkirken på Nedenes under gudstjenestene.

Økonomi
Som volontører reiser Liv og Håkon til Mali på frivillig basis – uten lønn. Normisjon sentralt er i en vanskelig økonomisk situasjon og regner med å måtte spare 10 millioner kroner på ytremisjonsarbeidet de neste tre årene. International avdeling er glade for deres engasjement. De forteller:
– Vi dekker reise og opphold selv. Normisjon tar ansvar for bolig og utgifter til bil. I samarbeid med Normisjon sentralt og Norkirken på Nedenes er det laget en avtale om økonomisk støtte til vårt arbeid i Mali.

Det er mulig å støtte Liv og Håkon og deres arbeid i Mali økonomisk. Gaver kan gis på Liv Linjord Simonsens konto: 0520. 62. 28166: Merk giroen: «Misjon i Mali». De to trenger også støtte i bønn for deres tjeneste, og at de må bli trygt bevart i landet.

Vi regner med at Liv og Håkon sender oss rapporter fra deres tjeneste – dette vil vi følge opp på Norkirkens nettside.

Bildet øverst er tatt av Randi Vorhaug under utsendelsesgudstjeneste i Norkirken 02. september.